Flower of Life, Jivamani, en ‘de kleintjes van de dag’.

Het verhaal achter de dagelijkse tekeningetjes. Op mijn facebookpagina genaamd ‘de kleintjes van de dag’.

Het begon jaren geleden met tekeningetjes, ontwerpen, die als vanzelf op papier kwamen te staan. Ik noemde ze ‘Jivamani’. Levensjuweel. In de loop der jaren zijn er een aantal Jivamani in goud en zilver met en zonder edelstenen gemaakt door een bevriende edelsmid omdat ik zelf niet meer wilde werken als goudsmid.
Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Begin september verscheen het eerste ‘Kleintje van de dag’, zoals ik de tekeningetjes noemde. Ze hadden nog geen vaste afmeting, behalve dat ze klein waren, soms in de vorm van een drieluikje, maar altijd met als basis de ‘Flower of Life’.
De Levensbloem die op mijn pad kwam, maar waar ik in eerste instantie gewoon voorbij liep. Over de Flower of Life en mijn weg met de Flower of life, lees je later meer.
Wat de kleintjes betreft: Elke dag ga ik zitten om te tekenen. Ik pak een klein velletje papier van het stapeltje met verschillende soorten papier en begin te tekenen. Ik zie vanzelf wat het wordt. Het ene papiersoort vraagt om potlood en de andere om inkt. Soms denk ik ‘wat is dít?’, maar het antwoord komt dan weer van iemand die er een reactie op geeft. Of niet, en dan is het gewoon zo. Als ik er mee bezig ben krijg ik het altijd warm, en het maakt me meestal blij. In ieder geval word ik erdoor geraakt. Het ‘kleintje van de dag’ blijft de hele dag in het zicht staan, en als vanzelf krullen mijn mondhoeken omhoog als ik er naar kijk. De energie die er vanuit gaat is onmiskenbaar. De energie van de Flower of Life, de Levensbloem, en de Heilige Geometrie, de verborgen wet van de natuur.
De Flower of Life is de basis van elk kleintje, van elke Jivamani. Soms herkenbaar in de tekening, maar soms ook niet. Kijk ernaar en je lichaam en je geest zal er op reageren. Zo werkt het nu eenmaal. Ze geven een soort blijheid en lichtheid als je ernaar kijkt.

IMG_4394 IMG_4428 IMG_5051 IMG_5032
Wat ik met al die tekeningetje doe? Die reizen naar verschillende oorden. Sommigen blijven hier, bij mij, anderen worden ergens anders naartoe gestuurd om daar hun positieve energie te brengen. Soms in een lijstje, soms als drieluikje met een krachtige affirmatie erbij geschreven. Ze zijn te koop. Duur zijn ze niet, want dat is niet de bedoeling. Als je geïnteresseerd bent, laat het me dan weten. Je kunt er een uitzoeken aan de hand van de maandfoto, maar je kunt ook die van een voor jou speciale datum reserveren. Je krijgt dan het kleintje van die dag toegestuurd. Als je de eerste bent. Er wordt meestal maar één kleintje van de dag getekend. Natuurlijk mag je er ook een komen uitzoeken in het atelier. In alle gevallen kan je het best van te voren contact opnemen via info@degoudencirkel.com