En zo is het gekomen………… Reiki.

En zo is het gekomen………………………..

Twintig jaar geleden, toen ik nog een goudsmidsatelier had, stond er op een dag een vrouw voor de deur die een armband wilde laten maken van oud goud. Een paar weken later was ze er weer en wilde ze het ohmteken gesmeed van goud bestellen. Dat kon ik wel maken, maar ik had wat last van mijn arm, dus of het binnen de gewenste tijdsduur zou lukken, dat kon ik niet beloven.
Ze wilde wel magnetiseren en vroeg of ik daar voor openstond. Ik merkte van het magnetiseren weinig totdat ze haar handen op mijn schouders legde en mijn wereld veranderde. Dit was geen magnetiseren. Wat was het wel? In ieder geval begon er iets te stromen en de pijn in mijn arm verdween om niet meer terug te komen.
Ze vertelde dat dat Reiki was, een manier van natuurlijk helen, en dat ze binnenkort werd ingewijd tot Reikimaster. Tussen neus en lippen door vertelde ze dat het ook wel iets voor mij was.
Dat vond ik dus niet, want het leek op toveren wat zij deed en ik vond het Eng.
Maar goed………. Zij werd Reikimaster en een half jaar later kreeg ik een foldertje van haar met daarin de uitleg over de reikicursussen en de data. Ik las: ‘Iedereen kan het leren’. En door dat ene zinnetje wist ik dat het geen toveren was en dus meldde ik me aan. Tijdens de Reiki I cursus wist ik meteen dat Reiki II en het masterschap zouden volgen. Bij de eerste reikicursus leerde ik omgaan met de reiki-energie en kreeg ik de vier bijbehorende inwijdingen. Het was een mooi weekend, en vanaf die tijd gebruik ik de energie elke dag en soms ook in de nachtelijke droomwereld. Na drie maanden kreeg ik de inwijding die bij Reiki II hoort. Ja, nu werd het echt wel een beetje toveren, want tijd en ruimte leken niet meer te bestaan. En ook daar ben ik inmiddels aangewend.
Het Masterschap liet op zich wachten. Na een aantal verhuizingen, en de opleiding voor tekentherapeut en tekentaaldocent, waar ik veel over mezelf en verschillende situaties van het leven leerde en hoe daarmee om te gaan. De ervaringen tijdens die opleiding zorgde ervoor dat mijn Reikmastertraining maar een jaar hoefde te duren. In 2009, op mijn verjaardag kreeg ik de inwijding die bij het Masterschap hoort.

Sinds die tijd ben ik Reikimaster volgens het traditioneel Usuisysteem en geef ik zelf ook reikicursussen.

De volgende zal zijn in het weekend van 30 januari tot 1 februari 2015. Vier dagdelen van elk drie uur. Er is nog plaats. Wil je ook kunnen werken met de Reikienergie, dan kan je je nog aanmelden voor deze cursus. Je kunt contact opnemen voor meer informatie of aanmelding via deze website of info@degoudencirkel.com
Hartegroet, en tot ziens,
Corrie van Bloois