Barcelona, Gaudí, tekenlessen

Barcelona_2013 255

Afgelopen weekend ben ik weer naar Barcelona geweest. De stad waar ik een paar jaar geleden droomde over ‘de perfecte bloem’, de Flower of Life, en waar het voor diende. Diezelfde morgen bezochten we La Sagrada Familia waar ik geraakt werd door het licht en het gezang van het koor en meer……….
Ik zag er dat Gaudí werkte vanuit de Heilige Geometrie en met numerologie, en dat is precies wat mijn hart raakt en van waaruit ik wil werken. Vele foto’s heb ik er gemaakt, en me ter plaatse en thuis verwonderd over wat ik zag en wat het met me deed. Passeig de Grácia staat bekend om zijn dure winkels met prachtige waar, maar ik heb er niets van gezien omdat ik naar de stoeptegels keek. Zeskantig en ontworpen door Gaudí. Ik liep daar en dacht: “hier ga ik een tekenles van maken”. Het werd een speciale reis, die niet eindigde op het vliegveld.
Bij thuiskomst werkte ik de droom verder uit en ik besefte dat het daar niet bij moest blijven. Het moest op de een of andere manier doorgegeven worden. Maar hoe? De droom bleef nog even liggen, maar de les rond de tegel van Gaudí was snel gemaakt.
Nu, een paar jaar later, is de Perfecte Bloem verder uitgewerkt in een lessenserie over de Flower of life, waarbij er verder gekeken wordt dan de cirkels. Niet alleen de constructie, maar ook en vooral de functie ervan. En dan blijkt dat één lessenserie niet genoeg is, vandaar dat ik nu een tweede serie lessen heb gemaakt waarin er meer uitgediept wordt over het Leven. Ik draag aan, maar je zult als cursist zelf moeten ervaren. En ieder doet dat op een eigen manier. Boeiend blijft het!
En ja, ik was weer in Barcelona…………… en weer ontmoette ik de energie van Gaudí, en weer dacht ik……. ‘hier moet ik een les van maken’. En meer……..
Ik ga verder……… in de taal van het hart.

IMG_2942