2021 jaar van de veranderingen

2021 is numerologisch gezien het jaar van de veranderingen.

Dat geldt ook voor de Gouden Cirkel, atelier voor helend tekenen.

We gaan verhuizen naar een mooie plaats in het groen. Vlakbij en toch zo anders.

6 kilometer vanaf de huidige woonplaats Malden ligt Overasselt, waar we vanaf 22 februari zullen wonen. Het atelier zal iets later klaar zijn, maar ik hoop in juni de eerste workshops te geven, waarbij jullie kunnen kennismaken met de nieuwe plek en het nieuwe atelier.

De tekencursussen zouden dan in september 2021 weer kunnen starten.

Dus even geen lessen………. voor het eerst in 18 jaar.
Natuurlijk noteer ik tussendoor wel de les-ideeën die in me opborrelen, want een nieuwe plek vraagt natuurlijk om nieuwe lessen. Maar dat is heel normaal voor de Gouden Cirkel, want aan oude lessen wordt niet gedaan. Er is zoveel te ontdekken en door te geven, dat het zonde is te wentelen in alles wat al eens gedaan is.

Eerst maar eens de gaten dichten en plamuren, daarna schilderen en zo meer.

Voor nu……..
een fijne decembermaand met aandacht voor jezelf en je omgeving. Daarna de overgang naar het nieuwe jaar met nieuwe kwaliteiten en een andere energie. Gaandeweg de lente kan je hier lezen welke workshops er gegeven gaan worden.

Hartelijke groet,
Corrie van Bloois

de Gouden Cirkel, atelier voor helend tekenen. Binnenkort te vinden op  Oude Kleefsebaan 15  in Overasselt.

Spiraalstad en meer

En ineens is het september 2020. Ineens krijg ik de vraag of ik nog wel cursussen mandalatekenen geef. en dat niet 1 keer, maar vaker. mensen die op de website kijken en zien dat er niets nieuws vermeld is. oei!
hoe dat komt?
tijd gaat blijkbaar snel, de cursussen zitten altijd vol, en dan probeert ook covid mijn werk te beinvloeden.
de cursussen gingen gewoon door, maar op een andere manier.

en nu……….
zijn de cursussen gestart. 5 stuks, met wat minder cursisten per groep vanwege de anderhalve meter.

vijf dezelfde cursusonderwerpen, Spiraalstad, en toch zal het in elke groep anders lopen, denk ik. en dat is heel mooi.

Spiraalstad is een stad tussen het aardrijk en het hemelrijk. waar elk huis een eigen teken- en schrijfopdracht heeft.
niet iedereen krijgt dezelfde opdracht. dat bepaalt het lot.
een boeiende cursus.

als je een facebookaccount hebt, kun je ook kijken bij de facebookpagina van de gouden cirkel, atelier voor helend tekenen voor de nieuwste informatie.

voor nu…….
zorg goed voor jezelf, en wie weet zie ik je ergens in januari wanneer de nieuwe cursussen beginnen. heb je interesse, laat dit dan in november al weten.

zonnige groet op een al wat herfstig aanvoelende dag.
Corrie

cursussen mandalatekenen 2019

het was een druk jaar. dat is duidelijk, want er zijn geen berichten geplaatst afgelopen jaar. natuurlijk zijn er wel cursussen geweest. het was een mooi jaar, wat dat betreft.

nu bezig met de laatste eindjes samen te breien en af te hechten, zodat ik opgeruimd het nieuwe jaar in ga.

voor het komende seizoen staan er drie mandalacursussen gepland. er zijn al veel aanmeldingen, en eigenlijk is er alleen op de dinsdagmorgen nog wat plaats. zo gaat dat.

wil je een keer meedoen met een workshop of cursus laat dat dan bijtijds weten.

bij ‘cursusaanbod’ vind je de cursussen van het seizoen.

Cursussen september 2017

Oei, wat is het lang geleden dat ik hier iets geschreven heb. Als je het mist, en je bent lid van Facebook, meld je dan aan bij de pagina van de gouden cirkel, atelier voor helend tekenen. daar komt het nieuws eerder dan hier. blijkbaar.

drukke tijden? op zich valt dat wel mee, maar ik laat sommige dingen achterwege als ik met andere zaken bezig ben.

de cursussen die gaan starten in september:
drie maal de cursus: de chakramandala.

7 chakratekeningen, elke les een tekening. bij de eerste chakra te beginnen. behalve de tekenopzet van de chakra, die voor iedereen hetzelfde is (maar de uitwerking ervan is bij allen weer anders) maak je ook een intuïtieve versie: de snelle tekening aan het begin van de les.
de achtste les mag je de tekeningen op volgorde leggen, en worden je tekeningen door mij gelezen. extra informatie over jouw leven, jouw lichaam, jouw tekeningen.

de cursustijden:
dinsdagmorgen: 9.30 – 11.30 uur. start: 5/9/2017
woensdagmorgen: 9.30 – 11.30 uur. start 6/9/2017
woensdagavond: 19.30-21.30 uur. start 6/9/2017

eenmaal in de twee weken.
kosten 150 euro, inclusief schriftelijke info, materialen in de les, koffie, thee, koek.

op woensdagavond is geen plaats meer. op de ochtenden nog een enkele plaats.

heb je de chakraserie al eens gemaakt dan is het interessant de serie nogmaals te maken. ben je gegroeid in de tussentijd?  en mooi om te zien wat er veranderd is.

wortelchakra
wortelchakra

bovendien is de schriftelijke info vernieuwd.

ben je geïnteresseerd neem dan contact op via het e-mailadres .

 

een hartelijke groet en tot ziens,

corrie

Cursusprogramma, tweede helft 2016

Het nieuwe cursusprogramma: augustus-december 2016

  • De basis van het mandalatekenen en meer. Maandagavond, 8 lessen. Eenmaal per twee weken. Start 5 september 2016. kosten 145 euro. dat is inclusief alle materialen, koffie,  thee, koek.
  • Mandalacombi: voor de gevorderde mandalatekenaar die ook wel eens buiten de cirkel tekent en schrijft. Maandagavond, 4 lessen, eenmaal per vier weken. Start 12 september. kosten 80 euro. dat is inclusief alle materialen, koffie, thee, koek.
  • Numerologie en de numerologische (geboorte-) mandala. Woensdagmorgen en woensdagavond, 8 lessen, eenmaal per twee weken. Start 7 september. kosten 145 euro. dat is inclusief alle materialen, koffie, thee, koek.

In de maand augustus, op nader te bepalen data:

Korte cursus: ‘Kijken, zien en tekenen. Een avondcursus van 4 lessen van twee uur. Avonden in overleg met de deelnemers.

De Workshop die regelmatig terugkeert omdat het zo verschrikkelijk leuk en onverwacht leerzaam is: ‘Ouder en Kind’. Op een zaterdagmorgen van 9.30 tot 12.30 uur.

Neem vrijblijvend contact op als je geïnteresseerd bent: info@degoudencirkel.com

Op de website staat meer informatie over deze cursussen en workshops.

Extra nieuws: Ben je geïnteresseerd in de Flower of Life, de ervaringen en de werking? In januari 2017 start ik nieuwe cursussen en workshops over dit mooie, veelzijdige onderwerp. Geef het door als je tegen die tijd meer informatie van mij wilt.

Groet, fijne zomertijd,

CorrieIMG_2777

de kleintjes van april

de 'kleintjes van de dag' van de maand april
de ‘kleintjes van de dag’ van de maand april

DSCN3573DSCN3575DSCN3578

in een lijstje
in een lijstje

April is weer achter de rug. Al vanaf september 2014 begin ik elke morgen met een kleine tekening op basis van de Flower of Life. Het werkt als een soort meditatie. Ik pak een velletje papier en het tekengereedschap wat zich aandient. Dat kan een fineliner zijn, een potlood, pen of een viltstift en ik ga tekenen. Soms heb ik al gezien voordat ik ga tekenen wat het waarschijnlijk gaat worden. De pen doet verder het werk. Daarna komt er soms een waterbrush aan te pas, maar ook kleurpotloden of viltstiften, en als finishing touch goud- of zilverinkt of verf. Soms met de vingers, soms met penseel, soms als pennenstreek toegevoegd.
Ik vind het fijn om de dag zo te beginnen.

Wat ik doe met al die tekeningetjes?
Elke dag zet ik het ‘Kleintje van de dag’ op mijn facebookpagina. Soms komt er meteen een berichtje “wil je deze voor mij reserveren”. En ja, dat doe ik dan.

Als de maand is afgelopen maak ik een groepsfoto en doe ik de kleintjes die uitvliegen in een lijstje en stuur ze op. Al met al, met verzendkosten erbij kosten ze, voorlopig, 13 euro. Als je komt kijken en meteen uitzoekt kosten ze 10 euro per stuk. Je bent dan waarschijnlijk wel geneigd er een aantal mee te nemen.
Het zijn namelijk erg leuke en unieke cadeautjes met een positieve energie. Heeft een bepaalde datum een speciale waarde voor je, dan zou je het kleintje van die dag kunnen kiezen. Tenzij een ander je al voor was, er is maar één kleintje van die dag.

Zoek er 1, 2 of 3 uit van de maandfoto, en laat het me weten via het e-mailadres op de website welke je toegestuurd wilt krijgen.

Waar ik verder nog mee bezig ben, kan je over een week (of twee) lezen.

Wanneer je een Facebookaccount hebt kun je de pagina van de gouden cirkel, atelier voor helend tekenen liken.

Tot ziens!

Workshop ‘Ouder en Kind’

Workshop ‘Ouder en Kind’

Op creatieve wijze, al tekenend en meer, elkaar van een andere kant leren kennen.

op verzoek en omdat deze workshop altijd speciaal en onovertroffen is wat betreft de onverwachtse wisselwerking tussen Ouder en Kind. (grootouder/kleinkind, combinatie oppasouder/-kind)
Of je nu een ouder bent van 80 met een kind van 50, of een kind van 6 met een ouder van 25, en alles wat daar tussen zit, leeftijd is niet van belang.

Het is mijn liefste en mijn eerste door mij ontwikkelde workshop. Met zoveel kleur, interactie, plezier, en een nieuwe wederzijdse kijk op elkaar.

Al het (teken-)materiaal is aanwezig, net als koffie, thee, limonade, koekjes en zo meer.

Het is een drie uur durende workshop. Op de zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 13.00 uur. De kosten zijn 50 euro voor ouder en kind samen. De data waaruit je kunt kiezen: 2/5, 9/5, en 16/5.

Als je heel graag een keer zou meedoen, maar bovenstaande data niet kunt, neem dan contact op, via info@degoudencirkel.com

De workshop wordt gehouden bij:

‘de Gouden Cirkel’ atelier voor helend tekenen
Veldsingel 49
6581 TD Malden (bij Nijmegen)
024 – 388 1633

En ik, Corrie van Bloois, ben jullie docent.

speelse potloden
speelse potloden

Numerologie en de geboortemandala

DSCN3516

Ik werk graag met de Numerologie, de leer der getallen. Het geeft mij meteen een duidelijk beeld van een bepaalde situatie waarin een persoon terecht is gekomen, of hoe de relatie tussen personen is opgebouwd. Zijn er problemen dan geven de getallen duidelijkheid, en ook de oplossing is snel voorhanden. Ik hou van de getalletjes. Geef me je geboortedatum en je naam en ik kan je vertellen hoe je staat in het leven, wat je kwaliteiten zijn en hoe je die optimaal kunt gebruiken in je leven.

21 jaar geleden raakte ik geïnteresseerd toen ik op een cursus mandalatekenen zat. We zouden de geboortemandala gaan tekenen. Aangezien mijn zusje in verwachting was, wilde ik de geboortemandala van mijn nieuwe neefje of nichtje maken. Op het eind van die cursus kwam dan toch echt de geboortemandala aan bod.
Eerst rekende ik mijn eigen getallen uit, en ik was verbaasd en verwonderd over de uitkomst en de kwaliteiten verbonden aan mijn getallen. Vragen die ik had over mijn eigen leven werden beantwoord door de omschrijving van de getallen. Zo kloppend, zo veel duidelijkheid! Bepaalde vaardigheden waren aangeboren en niet aangeleerd zoals ik zelf dacht, maar ook kreeg ik duidelijkheid over het aangeleerde gedrag waar ik last van had. Mijn voorliefde, mijn interesses, mijn kunde. Ik vond het terug in mijn getallen.
Dus studeerde ik verder op de getallen en de mens, deed een opleiding, en voegde de cursus ‘numerologie in de mandala’ toe aan de tekencursussen. Dat deze cursus is veel meer dan een tekencursus moge duidelijk zijn. Ook bij de cursisten komt er veel duidelijkheid over hun leven van vroeger, nu en later.

Zo ondertussen heb ik heel veel geboortemandala’s getekend. Voor jong en oud. Meestal in kleur, omdat elk getal ook zijn eigen kleur heeft. Mijn laatste geboortemandala was op verzoek in zwartwit. Een pentekening. Met de kracht en de pracht van de persoon waarvoor ik getekend heb. De foto bij dit verhaal is die geboortemandala.
O ja, en de geboortemandala van mijn inmiddels 21jarige nichtje heb ik nog steeds niet getekend.

Flower of Life, Jivamani, en ‘de kleintjes van de dag’.

Het verhaal achter de dagelijkse tekeningetjes. Op mijn facebookpagina genaamd ‘de kleintjes van de dag’.

Het begon jaren geleden met tekeningetjes, ontwerpen, die als vanzelf op papier kwamen te staan. Ik noemde ze ‘Jivamani’. Levensjuweel. In de loop der jaren zijn er een aantal Jivamani in goud en zilver met en zonder edelstenen gemaakt door een bevriende edelsmid omdat ik zelf niet meer wilde werken als goudsmid.
Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Begin september verscheen het eerste ‘Kleintje van de dag’, zoals ik de tekeningetjes noemde. Ze hadden nog geen vaste afmeting, behalve dat ze klein waren, soms in de vorm van een drieluikje, maar altijd met als basis de ‘Flower of Life’.
De Levensbloem die op mijn pad kwam, maar waar ik in eerste instantie gewoon voorbij liep. Over de Flower of Life en mijn weg met de Flower of life, lees je later meer.
Wat de kleintjes betreft: Elke dag ga ik zitten om te tekenen. Ik pak een klein velletje papier van het stapeltje met verschillende soorten papier en begin te tekenen. Ik zie vanzelf wat het wordt. Het ene papiersoort vraagt om potlood en de andere om inkt. Soms denk ik ‘wat is dít?’, maar het antwoord komt dan weer van iemand die er een reactie op geeft. Of niet, en dan is het gewoon zo. Als ik er mee bezig ben krijg ik het altijd warm, en het maakt me meestal blij. In ieder geval word ik erdoor geraakt. Het ‘kleintje van de dag’ blijft de hele dag in het zicht staan, en als vanzelf krullen mijn mondhoeken omhoog als ik er naar kijk. De energie die er vanuit gaat is onmiskenbaar. De energie van de Flower of Life, de Levensbloem, en de Heilige Geometrie, de verborgen wet van de natuur.
De Flower of Life is de basis van elk kleintje, van elke Jivamani. Soms herkenbaar in de tekening, maar soms ook niet. Kijk ernaar en je lichaam en je geest zal er op reageren. Zo werkt het nu eenmaal. Ze geven een soort blijheid en lichtheid als je ernaar kijkt.

IMG_4394 IMG_4428 IMG_5051 IMG_5032
Wat ik met al die tekeningetje doe? Die reizen naar verschillende oorden. Sommigen blijven hier, bij mij, anderen worden ergens anders naartoe gestuurd om daar hun positieve energie te brengen. Soms in een lijstje, soms als drieluikje met een krachtige affirmatie erbij geschreven. Ze zijn te koop. Duur zijn ze niet, want dat is niet de bedoeling. Als je geïnteresseerd bent, laat het me dan weten. Je kunt er een uitzoeken aan de hand van de maandfoto, maar je kunt ook die van een voor jou speciale datum reserveren. Je krijgt dan het kleintje van die dag toegestuurd. Als je de eerste bent. Er wordt meestal maar één kleintje van de dag getekend. Natuurlijk mag je er ook een komen uitzoeken in het atelier. In alle gevallen kan je het best van te voren contact opnemen via info@degoudencirkel.com

En zo is het gekomen………… Reiki.

En zo is het gekomen………………………..

Twintig jaar geleden, toen ik nog een goudsmidsatelier had, stond er op een dag een vrouw voor de deur die een armband wilde laten maken van oud goud. Een paar weken later was ze er weer en wilde ze het ohmteken gesmeed van goud bestellen. Dat kon ik wel maken, maar ik had wat last van mijn arm, dus of het binnen de gewenste tijdsduur zou lukken, dat kon ik niet beloven.
Ze wilde wel magnetiseren en vroeg of ik daar voor openstond. Ik merkte van het magnetiseren weinig totdat ze haar handen op mijn schouders legde en mijn wereld veranderde. Dit was geen magnetiseren. Wat was het wel? In ieder geval begon er iets te stromen en de pijn in mijn arm verdween om niet meer terug te komen.
Ze vertelde dat dat Reiki was, een manier van natuurlijk helen, en dat ze binnenkort werd ingewijd tot Reikimaster. Tussen neus en lippen door vertelde ze dat het ook wel iets voor mij was.
Dat vond ik dus niet, want het leek op toveren wat zij deed en ik vond het Eng.
Maar goed………. Zij werd Reikimaster en een half jaar later kreeg ik een foldertje van haar met daarin de uitleg over de reikicursussen en de data. Ik las: ‘Iedereen kan het leren’. En door dat ene zinnetje wist ik dat het geen toveren was en dus meldde ik me aan. Tijdens de Reiki I cursus wist ik meteen dat Reiki II en het masterschap zouden volgen. Bij de eerste reikicursus leerde ik omgaan met de reiki-energie en kreeg ik de vier bijbehorende inwijdingen. Het was een mooi weekend, en vanaf die tijd gebruik ik de energie elke dag en soms ook in de nachtelijke droomwereld. Na drie maanden kreeg ik de inwijding die bij Reiki II hoort. Ja, nu werd het echt wel een beetje toveren, want tijd en ruimte leken niet meer te bestaan. En ook daar ben ik inmiddels aangewend.
Het Masterschap liet op zich wachten. Na een aantal verhuizingen, en de opleiding voor tekentherapeut en tekentaaldocent, waar ik veel over mezelf en verschillende situaties van het leven leerde en hoe daarmee om te gaan. De ervaringen tijdens die opleiding zorgde ervoor dat mijn Reikmastertraining maar een jaar hoefde te duren. In 2009, op mijn verjaardag kreeg ik de inwijding die bij het Masterschap hoort.

Sinds die tijd ben ik Reikimaster volgens het traditioneel Usuisysteem en geef ik zelf ook reikicursussen.

De volgende zal zijn in het weekend van 30 januari tot 1 februari 2015. Vier dagdelen van elk drie uur. Er is nog plaats. Wil je ook kunnen werken met de Reikienergie, dan kan je je nog aanmelden voor deze cursus. Je kunt contact opnemen voor meer informatie of aanmelding via deze website of info@degoudencirkel.com
Hartegroet, en tot ziens,
Corrie van Bloois